Tuesday, March 23, 2010

Nadiku Dan Amy Suatu Masa

---

Aku mintak maaf. Rasanya ramai tak suka tajuk entri aku yang sebelum ini. Bagi sesetengah perempuan tajuk itu mungkin agak keterlaluan. Tapi itulah..aku buat masa aku form 3. Itu jam remaja-remaja baru nak lepas tempoh pra matang.

-

Kepada bakal isteri aku diluar sana ( you know who you are rite!) jangan risau ok. Aku janji akan jadi suami yang baik. Mengucup dahi mu setiap pagi ketika kamu baru bangun tido kecuali aku outstation. Mengambil dan menghantar anak-anak pulang dari sekolah. Takat bab masak-masak jangan risau. Spegetti tu sebelah tangan masak sebelah tangan lagi main blackberry.

-

Kalau nak masak patin masak lemak pun jangan risau k. Aku bleh tepon mak kat kampung tanya resepi.

-

Itu cerita selepas kahwin...

-

Time kenduri mungkin lagi meriah. Ramai gadis mungkin mengimpikan berjalan bawah pedang. Maksudnya kahwin dengan tentera la. Apa barang bawah pedang.. Aku akan kasi lebih lagi.

Mungkin aku akan menyewa 5 jet pejuang MIG-29N membuat lintasan hormat di atas atap rumah pengantin perempuan. Disertai dengan formasi gerakan mengeluarkan asap bertulis " AKU CINTA KAMU SELAMANYA"..

-

Tak nangis lagi tak tau la.

-

Kepada bakal isteriku

you know who you are ( kalau ada la...isk.isk.isk..sedih)

-

Kaulah nadiku

-

-

Tengok betul-betul video klip ni. Aku pun tengok dua kali baru paham. Lirik dia jangan cakap la. Lapan kali baca baru paham sikit-sikit. Anyway memang terbaik. Aku memang into it sangat dengan lagu-lagu basic instrument ni. Guna piano je.

-

Owh lupa pula. Hari sabtu ni jom semua pergi tengok konsert Amy Suatu Masa di Istana Budaya. Dengan umur lebih sikit setengah abad..ini mungkin konsert solo terakhir beliau. So jangan miss.. ( Amy, sila ambil perhatian. Gua promote lu kat blog gua. So jangan lu lari bila gua jerit mintak nak amek gambar dengan lu bertiga.)

Semua peminat Amy marilah bersatu hujung minggu ni. Gua ada hari Sabtu di grandstand tingkat 2 Istana Budaya. Mungkin duduk sebelah Datuk Siti. Tegurlah gua bila nampak gua. Gua mesra. Muka gua di blog ini adalah sama ketika gua di alam nyata. Persis Fahrin dan Aaron.

-

Peeeeewiiiit.

--

--

4 comments:

:) said...

[like this song too]

Sheikh Izzuddin said...

Rock forever!!

nor azzahra said...

sungguh jauh..

The story of Saif Al-Hafsham said...

komen anda semua sgt abstrak.aku pun xtau apa tonasi muka aku.