Monday, April 19, 2010

Faradhiya dan Kisah lelaki Melayu

--------



Dalam suratkhabar Berita Harian hari Ahad baru ni bertajuk Faradhiya: lebih selesa untuk berkahwin dengan lelaki melayu. Maksudnya lelaki melayu tetap di hati walaupun dia berdarah kacukan.



Entah kenapa setiap kali hari ahad ruangan hiburan jugak yang aku bukak dulu. Tetapi di kebanyakan masa tidak begitu.



Nak dijadikan cerita selepas aku baca tajuk Faradhiya tu aku terus pergi gunting rambut. Harus kelihatan kemas sentiasa. Dan aku harus menitik beratkan yang aku ini berdarah melayu dan bukan latin pada kebiasaannya.


Habis gunting rambut bersarapan pagi pula dengan bergaya. Makan nasik lemak sebab nak maintain melayu. Tinggal habis aku sandwich ape jadah semua.

Selepas itu baru pulang ke rumah dengan niat mahu membaca ruangan Faradhiya itu la.



What the hell..the hell is far away.dem. Cis rupa-rupanya tajuk je yang menyenangkan hati aku. Isinya pulak cerita dia dah ada boyfriend. Orang melayu.


Menyesal aku gunting rambut. Dah la tak cantik. huh.




Aku sumpah taknak lagi nyanyi lagu Bertakhta Di Hati bila aku pergi karaoke nanti.











-------------

*** korang semua nak tengok gambar tak. Alaa sape yang bace kat sini dari dulu mesti nak tgk gambar ni. Gambar sape?...hehe. Aku compile banyak2 pastu aku buat video klip dengan background lagu DEKAT TAPI JAUH by Ziana Zain dan Broery.

Semua ada di http://www.silalah/ cari.com. cepat. seminggu je aku letak. pastu aku nak remove. privacy beb.








---

11 comments:

N a d i a said...

....


adoi ai.

GombakRock said...
This comment has been removed by the author.
GombakRock said...

tulisan "puitis" ini diilhamkan dari pak samad ke shahnon ahmad? kah kah kah

bintang putih star said...

sudah terang lagi bersuluh...huhu

Sue@Iza said...

okeh, lawak kay...hahahah... takpe, cube lagi..baru bf...

The story of Saif Al-Hafsham said...

nadia: bykkan minum air suam..

hadi: gua terajang lu nanti.

bintang putih star tergeliat lidah aku: tak paham...

sue: lama tak dgr nama sue..

Lisa Sue said...

abg,

dah jumpa!!!!!!!!

hehe. wah bkn main blog baru.lawa la layout blog tu.mane dpt burung avatar tu..hehe

abg tercapai impian sy nak tgk gadis bidadari abg tu. cantikkk..patut la genggam taknak lepas.hehe.tp video clip sedih sgt la.sesuai sgt dgn lagu dekat tapi jauh tu.

nnti saya kawin nak buat background lagu tu la.tp sedih pulak.hehe. anyway sgt nice blog tu.patut la suruh org cari sendiri. byk cite private rupenye.

N a d i a said...

Dah terlebih minum air suam dah ni..

Dah buat petisyen rayuan utk bagi hint lagi..

tak percaya,
tanya lala

N a d i a said...

Sue!!!!!

Bagi hint alamat baru tu boleh takkk???

Huuuuu..

Mohd Syabandi said...

Entry Yg Menarik membuatkan aku tbahak2 bagai nak mati...

Anonymous said...

nda nampak pun videoclip tu.

btw, farahdiya ni mana satu ba? selalu sa confused between dia & farahdilla