Monday, September 7, 2009

Ingatkan bijak rupanya bodoh juga..

-----------------

Dulu aku rasa aku sgt bijak dlm menjawab dan mematahkan semua hujah2 org. rupa-rupanya bila di fikirkan balik aku rasa sgt bodoh.

ZAMAN SEKOLAH:

kesah 1

cikgu: saifoel kenapa tak bt keja rumah?
aku: sy tolong mak sy motong getah.

kesah 2

nenek: awat chek tak posa..?
aku: mak tak bagi.

kesah 3

ustazah: kenapa tak datang mengaji semalam?
aku: sy teman nenek sy cabut gigi semalam.

ZAMAN UIA:

ejan: nape ko suka sgt kat alin?
aku: ntah.aku rasa dia dah bomohkan aku.

kesah 2

mon: awat hg nampak begitu sempurna?
aku: mgkin masa lahir aku yg azankan bapak aku.

kesah 3

bai: apsal masa ko berckp dpn public muka ko mcm gengster?
aku: ko nak kena terajang?

ZAMAN KEJA:

Bos: I rasa u tak suit this kind of job la. muka u tak konfiden.
aku: nak bt camane. dah mak sy lahirkan mcm ni..

kesah 2

staff: boss sy tak bleh dtg esok. takde org jaga anak sy.
aku: kenapa tak hantar balai polis. suruh polis jaga.

boss: saifoel kamu present dlm meeting hari ni.
aku: tak boleh boss.sy ada high blood preasure.


----------------

9 comments:

Anonymous said...

hahaa..ada lg..nnti aku karang utk hg..zaman skolah lg la byk..hehehe..

Erna Masfiza said...

hang memang sepastik..haha..

Erna Masfiza said...

lagi satu nak tambah 'MEMANG BODOH'

bieby said...

high blood preasure? huahahaha...

The story of Saif Al-Hafsham said...

Azahra: jgn nak mengadu domba psl zaman sekolah.haha

erna: kuang ajaq.

bieby: ape kamu bt di negeri sembilan tu..

Brother`mon said...

mon : ikatla mata kail sendiri
saifoel : aku hanya pandai memanggil ikan

mon : drive la..awat takmau drive plak
saifoel : aku kan rabun malam & tak suka jem

*** bab pon kena bomoh dgn awek tu mmg aku simpati, bukan sorang dua...penat aku haih

The story of Saif Al-Hafsham said...

cilakak hg mon.jgn la bocor rahsia di sini.haha

aku mmg tak suka drive.jd apa guna aku ada driver mcm hg.dem

Brother`mon said...

so..bilak lagik kitak ?
kakap merah mamanggil manggil..

hehehe

Dududarling said...

macam haraaaaaaaaaaaaaaaam. haha.