Monday, August 31, 2009

Kisah Parang Panjang. Kisah Peronda Polis. Tapi semuanya Penamat yang Indah

----------


Seperti yg dijanjikan..

Kisah ini adalah kisah dari dua orang sepupu untuk tatapan semua generasi ke generasi..
Yang mana segala impian biar sampai jadi kenyataan.

* aku rasa nak guna gua lu kali ni. harap maklum. *


Kisah pertama dari sepupu gua di sebelah mak gua. Tak payah la gua sebutkan nama dia. mau terkejut dia anak beranak. yang pasti dia perempuan. Gua kasi nama Sepupu 1.

Sepupu 1 sebelum kawin dia hyper. Satu hari tu ada satu grup brader2 satu taman pewit2 sepupu gua. Dlm ramai2 tu kata sepupu gua ada sorang yg sgt2 in to it dgn dia. Entah mcm mana laki tu dapat no hp siap pakej ngn no rumah.


satu hari laki tu tepon sepupu gua ajak kawin. mau terkejut dia. Sepupu gua ckp kat dia yg jgn buat gila. laki tu cakap kalau sepupu gua xnak kawin dia akan tgu kat luar pagar sampai pagi. Bila sepupu gua tgk kat luar tgkap mmg betol laki tu ada kat luar pagar. Sepupu gua ckp kat dia kalau nak tgu sampai pagi tgulah tapi jawapan tetap sama.


Esok pagi sepupu gua bgn je dari tido dia tgk kat luar tingkap. laki tu ada. Mmg dia tgu semalaman. Sepupu gua punya hangin trus kuar rumah capai parang hentak laki tu. Yg thrill selepas dua tiga kali kena libas laki tu tak mengelak. Abih muka ngn badan. Dah la tak ensem makin tak ensem.


Dua hari laki tu kat hospital. Pakcik gua ckp kt sepupu gua bahawa adat selepas memarang adalah pergi melawat dan meminta maaf.. Jadi sepupu gua pun pegi la melawat laki tu kat hospital.


Sepupu gua ckp kat gua lepas tgk laki tu terbaring tak bermaya trus timbul rasa sayang..

-------------

Kisah kedua ini dari sepupu gua dari sebelah bapak. Juga seorang perempuan. gua kasi nama sepupu 2.

Semasa zaman U sepupu gua ni bercinta la ngn sorang abg brader ni. Tp nak wat camane jodoh tak panjang putus juga hubungan tu. Selepas abis belajar sepupu gua adalah bercinta satu dua kali lg.

Nak dijadikan cerita selepas beberapa tahun abg brader ni datang balik memohon cinta. Tp sepupu gua tak layan. eksyen.

Sepupu gua ckp kat gua yg abg brader punyalaaa annoying. Hari2 call pastu sms. xpe lg pastu siap hantar makanan. Sepupu gua ni plak duduk apartment. Jadi kalau sepupu gua xnak turun amek makanan abg brader ni sanggup tgu dlm kereta sampai sepupu gua turun. Sepupu gua ckp punyalah rimas time tu. Biasa la gua ckp lelaki sejati mmg begitu.

Satu hari tu abg brader ni ajak sepupu gua kawin. Apa lg melatah la sepupu gua yg otai tu. Abis kena maki abg brader tu. Kot dah mgkin dilahirkan sejati abg brader ni ckp kalau tak kata YES abg brader taknak blk umah. Dia sanggup tgu kat bwh. Rupa-rupanya abg brader ni mmg dah ada kat bwh rumah sepupu gua. Sepupu gua ckp kalau taknak blk dia nak tepon polis.

Mcm biasa abg brader cakap FINE.

Selang beberapa jam peronda polis pun tiba. betol sepupu gua tepon polis. Polis tu pun ckp kat abg brader suh dia pergi dari situ. abg brader ckp dia xbt ape2. Jd polis tu pun pgl sepupu gua turun. polis tu tnya sepupu gua betol ke mamat ni kacau dia. Sepupu gua jwb betul2. Polis tu pun ckp kat abg brader for the last time suh blah kalau tak masuk lokap.

tau ape abg brader ckp..

abg brader: nak buat macam mana..saya dah sayang dia. takkan sebab sayang nak kena masuk lokap..

------------------

Sepupu 1 telah pun selamat berkahwin dgn lelaki yg dia parang. Sepupu 2 telah jua berkahwin dgn abg brader tu. Kedua-dua sepupu gua telah pun melahirkan anak2 yg cumel..

Pedoman untuk semua lelaki dominan di dunia ni supaya jgn berhenti berharap. Selagi tak kena parang selagi tak kena masuk lokap kira susah lu org tu simple sgt.

gua?

lalalala~

15 comments:

Cili Al Banjari said...

cepat ah skit..penah nunggu ni..

intro bukan main. haihh....

The story of Saif Al-Hafsham said...

haha.sabaq la.sirap mana

haih peminat aku ni.

Cili Al Banjari said...

Jangan mintak sirap pon, kalau aku bersama hang, Kopi Jantan aku belanjakan.....

bieby said...

Turun cafe B2 la klu nak sirap.. ada bran?

Anonymous said...

Lelaki sejati memang begitu ke?

Anonymous said...

hahaa..mcm memuji dri aja cita ni??kekke..lawax btoi la.

Cili Al Banjari said...

wah...selepas berjam jam baru aku dpt baca cerita ni..

Harapan : bukan semua yang kita harap, kita dapat. tapi selagi tak dpt, jgn benti berharap! walaupun org cakap.."jangan harap!"...

hang pun jgn berhenti berharap...
andai datang parang dalam gelap...

dukeskywalker said...

"the greatest war is, the war with yourself..."

~ dukeskywalker, 09/01/2009 ~

Anonymous said...

hidup dukeskywalker sekali lagi

Jard The Great said...

ku setuju dgn dukeskywalker.. ehehe

The story of Saif Al-Hafsham said...

aku storyteller..
kalu setuju ngn duke pegi sana.
bkn aku harap pun korang kat sini.dem

amacam firm tak jwpn aku.haha

GombakRock said...

syabas dan tahniah...cerita yg menghiburkan...moga2 lebih byk entri sebegini...

achmad shazwan said...

boleh tahan tulisan ko....impressive!congrats..

The story of Saif Al-Hafsham said...

achmad shazwan,

tq singgah.xde apa yg menarik pun.

percaya tak semua tulisan aku untuk satu tujuan je..

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室