Friday, April 10, 2009

Setiap masa itu berdetik

Aku ada dua minggu saja lagi. Keputusan masih 50-50. Blog akusangblogger akan ditutup andai takdir menentukan aku pergi jauh. Aku telah siapkan beberapa nukilan untuk aku kongsi bersama semua pembaca. Ramaikah?

Aku sebenarnya masih menunggu hint tuhan sama ada aku patut stay ataupun pergi jauh. Semuanya bergantung pada satu situasi...

Disini ada 10 tajuk entri yang sebenarnya dah lama aku siapkan. Aku cuma akan letakkan 5 entri untuk tatapan. Kalau sesape rajin boleh la tolong pilihkan

1. Aku, Matahari dan Kehidupan. Ayuh datang bersama.

2. Kisah Klasik untuk masa depan.

3. Nenek. Part 2: Jangan Kau Pergi.

4. Gadis kecil itu dari Rumah Anak Yatim

5. Samad Harano – Part 2

6. Kisah Pelayaran Andika

7. Oh bulan dimanakah bintang..


8. Tuhan..mohon jangan Kau ambil..

9. Carilah orang yang menyayangi kamu.

10. ?

15 comments:

NuR said...

salam,
i selalu mengikuti blog ni.tp tak pernah komen pOn.Hari ni terasa nak kOmen plak.hehe

i rasa u jgn lah tutup blog u.blog u byk bagi 'hope' kat diri i.i pernah bercouple dan pernah gagal.blog u seakan memberi i semangat ttg tuhan,takdir dan jodoh.

I do really hope dat u stay je kat mesia.if u do love dat girl..,pls try and try and try again!

i byk ckp ek.sorry!

i know u actually.u je yg tak kenal i.during study time dulu u ni tinggi sgt.hehe

MissZahrah said...

wah....hehe...maka tidak jadila dia utk menutup blognyaaa.....neway,stuju banget...wtpe men tutup2 neh...fly pn still buley on9.... =)

MissZahrah said...

hope u dpt post yg numbo 10....the title shud be>>keputusan muktamad untuk mengekalkan blog ini.... =)

Anonymous said...

woww..hg ada peminat tuu..jgn la hampakan peminat hg..aku pon dok layan gak blog hg ni..hehhe..hg nk blah pon mcm la hg xleh berkarya..adoi la hg ni pol..mcm pts harapan laxx..ngo cici lei..hahha...

dukeskywalker said...

btul la pon, kalo ko tutup, aku berhenti berharap la..

bieby said...

Suatu waktu aku kecewa dan ada seorang teman pernah memulihkan semangat ku. Dia berkata, “ Tuhan itu menguji manusia dengan berbagai cara dan setiap manusia itu tak sama. Jika memang dia jodoh mu maka tuhan akan mempertemukan kamu jua, tapi kalau bukan kita hanya perlu redha dengan ketentuaan Nya”. Aku setuju dengannya kerna aku tahu memang itu lah hakikat yang aku perlu terima..

Dan aku kata pada teman ku yang waktu itu kecewa juga, “Tuhan sengaja mempertemukan dia dengan orang yang salah sebelum dia bertemu dengan orang yang betul”. Waktu itu dia setuju..

Tapi kenapa sekarang teman itu seperti putus asa? Menutup blog itu bukan caranya… Perlukah?

Emm.. Suka kalau boleh baca:

3. Nenek. Part 2: Jangan Kau Pergi. – Kerna kau pun tau cerita ni sangat dekat dengan aku…

dan

9. Carilah orang yang menyayangi kamu. – Kerna kamu patut lakukan itu…

Saif Al-Hafsham said...

Nur:
kamu penah bekerja dgn sy kah time belaja dulu?kalu penah mesti sy kenal..
tq sbb bc blog ni.i will try my very best!terpulang pd tuhan jua akhirnya.

MissZahrah:
sy cuba..

Anon@Azahra:
sy cuba..

duke:
terharu aku.

Bieby:
sy tidak berputus asa.sy cuma ingin melihat sejauh mana peluang sy..

bieby said...

Syukur.. Akan ku berdoa. :)

MissZahrah said...

tuhan sengaja menduga kita...dimana kesabaran manusia.....urm...huhu

goodluck ya....

menggalaKrishnan said...

kichi saja.......

Anonymous said...

wooww..nasib baik hg kenai aku naa..hehhe..

louisadheen said...

I choose 1, 7 & 9

Anonymous said...

8,9 n 10

10: aku perlu teruskan....

ladyez said...

bagi aku, kau perlu teruskan blog ini.
hasil nukilan kau agk bagus..
dibajai dengan tawa disirami dgn emosi menjadikan ia utuh!

tetapi terlampau emosi, akan menyebabkan jiwa runtun & berlaku pembolak balikkan hati & roh kasih...
kau akan keciwa untuk kesekian kalinya..
kau perlu berusaha lagi, bukan hanya berserah!

Saif Al-Hafsham said...

ladyze:

*speechless*

mgkin betol aku terlampau emosi.
mgkin kerna aku takot.aku tak pernah begini.ini bkn aku.

selagi aku ada kudrat aku akan berusaha lg.hey aku degil la..doakan aku ya!