Wednesday, August 26, 2009

Aku begitu loyal terhadap makanan

---

Aku syorkan kepada semua jantan2 jgn kerap sangat pergi pasar ramadan di melawati tu. Boleh buat korang semua kurang pahala.

Aku ada satu habit yg xpayah la org ikut. Bila bulan puasa ni aku tak suka sgt pergi pasar ramadan. Kalau pergi pun sorng2. Yela nak pegi ngn sape pun..( ilma and ejan:ayat aku yg last tu jgn byk komen)

Pada kebiasaannya bila sampai ke mane2 pasar ramadan aku akan pergi tempat yg ramai org beratur. Dan biasanya aku akan beratur sekali walaupun aku tak tau pun ape yg brader2 tu jual. Secara logik bila org beratur panjang maksudnya sedap. Dan aku amat memuja makanan2 yg sedap. Bila beratur dkt stengah jam aku pun hepi dapat makanan. Dgn perasaan bangga menjadi org yg terpilih mendapat juadah tu.

Tapi bila balik hampeh. Takde la sedap mane.Mungkin semua org seronok beratur. Sampai aku pun tertipu.dem.


Ada banyak pasar ramadan di area jajahan wangsa maju ni. Yang paling top mestilah pasar ramadan melawati. Aku pun tak paham kenapa ramai sgt org pergi situ. Dia punya ramai org tu mengalahkan jemaah masjid time tarawikh kat masjid Wangsa Maju sek 2. Sampai nak jalan setapak pun amek masa dekat 10 saat. Tawaf time buat haji pun tak macam ni.

Aku rasa ada beberapa sebab mengapa ramai org pegi situ. Antaranya sebab ramai artis pegi situ. Yg kedua mungkin sbb rumah Yusuf Haslam dekat area2 situ (takde kena-mengena pun). Tapi yang pasti mungkin sebab ramai awek2 hot pegi situ. Awek2 yg tak paham antara bulan ramadan dan jugak bulan2 untuk bersuka ria..dunia2..tak paham aku.


Betol tak paham aku...

Haih..

Hari ni aku kat pasar ramadan melawati lg. Beratur kat tempat yg sama. Menuggu giliran dgn org2 yg sabar menunggu juadah yg ntah ape2.


Ya aku begitu loyal.


Selamat Berpuasa Semua.

--

10 comments:

Anonymous said...

ek eleh..poyos la hg ni..loyal la sgt..hg pon nk usha awex gak la tu kn...kekkee...aku lg xpaham..haha...

Ilmapung said...

Perenggan kedua baris ke enam, as u wish bro, NO COMMENT ~ lala

jay said...

saya pon xtau ape yg spesel kt bazar tman melawati tu...
makanan bukan best pon...
tapi manusia punya ramai...
manusia ramai x pe lg...
nie kete suke hati parking tgh jln...
smpi sesak satu kawasan tu...haish..

Bradermon said...

salam

terima kasih kerana terima teguran aku dan terus menulis..hahaha! gelak sikit saja.

baut pengetahuan saudara, bazar ramadhan bukan tempat untuk kita tempiaskan nafsu makan yang banyak itu.

bercerita tentang beratur panjang, aku pun terkena kat bazar sg buloh bila beratur utk beli "MURTABAK PENANG" nampak besar..aku pun beli! Bila sampai rumah, aku mkn dgn pnuh sumpah seranah...rasanya hampeh! hilang selera..

Tentang lauk pauk, di bazar danau kota. semua org mengurun gerai kakak ni. Lauk pauk dia nampak sedap, kekampungan gitu. aku beli pari yang campur air asam tu. bila balik, subhanallah! ikan busuk dia bagi..tadi bau belacan kuat! aku menyumpah lagi..masuk hari ke empat. aku hanya masak di rumah!

apa makna loyal ? chaittt..

Kieng Meng said...

bazaar ramdhan paling hot kat gombak ni kat greendwood je..cuba la pegi..

The story of Saif Al-Hafsham said...

azahra: hg jgn byk songeh.kalau aku usha awex tu dia bleh jadi awex aku ka?tak kan..bt penat mata aku ja..

Ilma: gua dah ckp lu jgn byk komen.sj nak sakitkan hati gua.

jay: betol2..anda jemaah melawati jugak kah?

Mon: mgkin sbb hg businessman hg punya byk masa menziarahi pasar ramadan ke seluruh pelosok kL.

Coki: Jajahan gombak takde artis.

Cili Al Banjari said...

salam
saudara,apa pun selamat berbuka..

Kieng Meng said...

dlm entri hang cakap masal loyal pada makanan..jadi apa maksud sebenar hang ke bazaar? makanan atau artis?

Mohd Syabandi said...

Pol selalu confuse!!?

Bazar Ramadan vs Pasar Malam bagi aku sama ja, takda beza...

Makanan..,Org jual.., Org m'beli.., sesak.., mknan sedap, mknan ok ja @ tak sedap lngsng.
Murah? sikit la kot..

Tapi yg jelasnya, peniaga ramai melayu...

azrie hafiz said...

F*ck. Pergi Melawati tak ajak aku. Padahal aku hari2 pergi situ. (Siapa sangka, puasa sehari boleh masuk syurga bersama bida-bidadari di waktu petang)