Friday, August 7, 2009

Saiful Nang..menongkah arus

Pernah dgr nama saiful nang?kalau ada sape yg tak tau saiful nang ni wedding photographer. Dan bleh aku katakan dia adalah antara 10 wedding photographer yg top kat malaysia ni.

Aku susah nak bukak website org nak tgk gambar kalau gambar diaorng tak gempak. Bg aku majority photographer kat malaysia ni esspecially wedding sgt2 ketinggalan. Maksud aku sgt skema dan kuno. Diaorng ni sgt mementingkan gambar yg sempurna. So kesimpulannya gambar akan kelihatan sgt2 tak real..FAKE..takde moment..hilang jiwa..

Saiful nang macam aku gak guna CANON..go whiteside!!haha
Dia menggunakan CANON 5d Mark 11. kamera saja berbelas ribu..aku hanya menggunakan CANON 40d..Saiful nang boleh beli 3 camera aku dgn harga satu 5d dia.

Aku puji dia sebab gambar2 dia semua menongkah arus. Keluar dari kepompong jurugambar2 yg jumud..Ape yg menarik bg aku adalah gambar2 hasil tangan saiful nang sgt2 punya jiwa. maksudnya setiap gambar ada cerita. Dia tidak lah mementingkan sgt kesempurnaan gambar.gambar2 dia tidak kaku dan statik.tapi dia pandai mengolah supaya gambar2 tu kelihatan sgt2 natural.boleh aku katakan yg mostly gambar2 dia adalah candid.

cakap byk pun tak guna. tgk la sendiri kat:
http://blog.saifulnang.net

saiful nang dah kawin.ada sorng anak nama orked..saiful nang kawin dgn sorng doktor.

I wish i can follow you.

8 comments:

bieby said...

ko tulis panjang2 nih sebenar nyer ko nak reader focus kat part last tu jer kan pon? betul tak?

pep654 said...

aku rasa hang tak setaraf saiful nang jauh pangang dari api huhuhu.. cam mana pon hang tetap saifoel hafsham hamzah...

Anonymous said...

hahhaa....he still cannot forget that girl..

SN said...

thanks for the write-up bro

The story of Saif Al-Hafsham said...

Saiful Nang,

Its a pleasure for me to have you visiting my blog.

SN said...

my pleasure to visit too.

dyanamastor said...

skadar pemerhati..terpanggil dengan peristiwa2 'pelik' yg jd kt SN..bukan pe..kalaulah artikel ne..especially perenggan atas2 tu heheh...ditulis oleh SN..pastinye menjadi bahan besar2an dan sumeeeeeeee photog wedd yg xbesh akan bkumpul dan buat fan page sindri ehehhe..tp sbb encek BELUM famous dan listed as malay millionaire, jd saper pon xpandang kan statement encek..ni bkn komen negatif tau..ne just nk buka mata org2 kat luar tuh....yg susah pyh nak jatuhkan bangsa sendri~~sedey~~

The story of Saif Al-Hafsham said...

dyanamastor,

saya pun tak paham ape awk tulis.awk tulis kat SN ke saya?

tp benar la.org melayu tebal dengan sikap hasad dengki.tak salah mengkritik tp biar ada asasnya.

saya sendiri pernah kritik beberapa komen SN di fb dia.tp saya akui belum ramai org melayu yg telah sampai pada tahap SN ni dlm bidang photography.

saya bkn photographer.saya cuma mengambil gambar sebab itu minat saya.

untuk SN,

saya banyak juga dengar cerita negatif pasal SN.

Tp kalau SN rasa tindakan SN betol..just go head.no need to worry.