Monday, August 10, 2009

Demam, H1N1 dan Syahid.

Aku tgh demam. Dah 3 hari aku demam terok. Rasa2 mcm kena H1N1. Ntah2 nyawa sampai ujung mgu ni je..aku harap aku dah bt baik dgn semua org. Menggembirakan hati2 yg berduka lara.

Tapi tak best plak mati sbb virus.

Aku teringin nak syahid. Mati di jalan tuhan. Impian setiap lelaki muslim di dunia..Aku nak pegi berjuang di Palestin, Iraq, dan Iran..Kalau di izinkan tuhan la. Aku nak mati dgn senyum. Yang mana tuhan telah janjikan 72 org bidadari syurga untuk mereka yg syahid.wow...aku nak bg syafaat kepada 25 org yg dekat dgn aku.


Haih..jauh mimpi bila sakit ni.

AKu harap demam aku tak lama. Aku perlu cukup2 sihat sebelum hari sabtu ni. Kalau tuhan izin aku nak pegi tgk konvo di UM.



--

11 comments:

fhirdaus said...

Insyallah Selamat sume.. Adik aku pun tgh demam jugak.Harini dah masuk 3 hari duduk dekat hospital. Yang kesiannya bukan takat dia, tapi awek dia pun masuk wad jugak. kira sehati sejiwa..u jump i jump.
Marilah kita sama - sama berdoa n berhusabah diri agar segala apa yang berlaku terhadap kita memberi hikmah, rahmat dan nikmat buat kita.

The story of Saif Al-Hafsham said...

baiklah teken..

hikmah bila sakit ni kita ingt tuhan.kita ingt mati..

kita merasa nikmat sakit dan kemudian nikmat sembuh.

faryhah said...

doktor grad UM plg berkaliber..sila2 dptkan rawatan kt situ ;p

Mohd Jalizan Ibrahim said...

kalau mati , kereta, HP and camera waris kan kat aku ek

Erna Masfiza said...

aku booking set golf hang tu..kot2 laki aku nak main nanti..

Mohd Syabandi said...

Bila wasiat semua dah bagi, baru lah mati dalam iman.

Disamping mendoakan kekawan, aku juga mendoakan apa harta yang aku dapat dari kekawan :)

bieby said...

Aku dah agak dah.. ko klu ending tak ke arah "situ" tak sah.. Layan jer la kwn aku yg tgh demam nih..

Pon aku plak nk condo ko yg ade swimming pool tuh.. Tapi ko byr la habis siap2 dlu..

Hmm.. sape nk lembu? Huahahahaha...

Anonymous said...

haih...dh sakit baru nk ingt mati..bwk2la insaf..tiap2 hari kena ingt mati..niat tu kena la btoi klau nk mati syahid..ni dh pikiaq bidadari la..hahha...adehh...

Ilmapung said...

Pon, ko kata aku dapat camera kalau ko arwah, tp apsal ejan plak mintak camera.. baik ko pilih antara kami.

The story of Saif Al-Hafsham said...

cis.
aku ingat semua org nak menangisi ketiadaan aku..

rupanya semua hendak berebutkan harta aku yg tak seberapa tuh..dem

faryhah: betol2.

Ilma: ko dapat camera.

Ilmapung said...

yes.. yes.. haha

pon jgn mati dulu, sebelum kita dapat karok sama2, backpacking ke US, naik haji, solat lima waktu.. :P